Джокович в хотел за бежанци, сърби и антиваксъри на протест

Скандалът се разраства

Джокович в хотел за бежанци, сърби и антиваксъри на протест | StandartNews.com

Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на летището в Мелбърн, отказана виза за влизане в Австралия и решението за неговото депортиране, световният номер 1 бе настанен в хотел за бежанци и хора под карантина.

Преди два дни Джокович получи медицинско изключение за участие на Откритото първенство на Австралия. При кацането си в страната обаче се оказа, че не разполага с правилната виза. Властите отказаха да го пуснат да влезе и той прекара няколко часа в неяснота на летището. Впоследствие стана ясно, че трябва да излети от Зеления континент с първия възможен полет. 

Джокович вече е оспорил решението, като се очаква адвокатите му да обжалват. Именно заради оспорването той остава на територията на Австралия.

Той е настанен в "Park Hotel", чиято функция е да приютява поставени под карантина лица, какъвто към момента е Джокович заради липсата на ваксина. Той се обяви против задължителната ваксинация и не желае да разкрие дали се е имунизирал. 

Пред сградата на хотела започнаха протести на хора от сръбската диаспора в Австралия, както и на антиваксъри, които подкрепят Джокович. 

На разпространените в медиите снимки се вижда как привържениците на тенисиста развяват сръбски знамена, а един от тях дори свири на акордеон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай