Пропадна дербито ПАО - Олимпиакос

Пропадна дербито ПАО - Олимпиакос  | StandartNews.com

Гръцкото дерби между вечните врагове ПАО и Олимпиакос въобще не се състоя. Стадион "Апостолос Николаидис" се превърна в истинско бойно поле като безредиците продължиха и извън игрището.

Феновете на "детелините" още при първото появяване на футболистите на Олимпиакос започнаха да хвърлят факли, една от които нарани в бедрото нападателят на "червено-белите" Алфред Финбогасон. От задържаните 50 запалянковци, 16 вече са в ареста, а трима полицаи са ранени, един от които по-тежко. Фитилът бе запален два часа преди началото на двубоя с пререкания между полицията и фенове на ПАО и после се пренесе и на игрището., когато факла падна близо да крака на Финбогасон. Тогава играчите на тима от Пирея напуснаха терена.

"Мачът няма да се състои. Казвам го на висок глас. Няма да играем в джунгла", заяви вицепрезидентът на Олимпиакос Савас Теодоридис. По-късно съдията Андреас Папас прецени, че обстановката е опасна и отложи дербито. Тогава фенове на ПАО нахлуха на терена и последва меле с полицията. Маскиране мъже започнаха да хвърлят каквото им попадне пред очите. Някои носеха пожарогасители, други чукове и лостове. После войната се пренесе по улиците. Равносметката е 50 задържани, 16 в ареста. Ранени полицаи. Един, от които пострадал след удар със стол в главата, но не съществува опасност за живота му. Съдията Папас обяви, че в доклада е отбелязал всичко онова, което бе видяно на терена.

По неговите сведения 5 факли са паднали на игрището, а полицията не е гарантирала безопасността на мача. Атмосферата е била твърде напрегната. 

Президентът на ПАО хвърли оставка След отлагането на мача ПАО - Олимпиакос президентът на "зелените" Янис Алафузос хвърли оставка. Той предложи ПАО да се оттегли от гръцкото първенство. Днес ще има извънредно заседание на УС на клуба, където ще подаде оставката си и ще направи своите предложения за бъдещето на отбора в шампионата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай