Порточанов съди БФС за 1,5 млн.

Опозицията иска детектор за Боби и Ицо президент

Порточанов съди БФС за 1,5 млн. | StandartNews.com

София. Нов иск срещу БФС ще заведе Христо Порточанов. Той осъди веднъж централата, а сега ще пробва да го направи втори път.

"Ще претендирам за насени материални и морални щети. Сумата е 1,5 млн лева. Ще има и запор за имуществото на БФС", обяви пред "БНТ" бившият шеф на "Нефтохимик". "Боби можеше поне едно извинявай да каже, но не го направи. Затова съм твърд - Христо Стоичков да бъде президент. По-достоен от него няма. Освен това Стоичков е единственият ни шанс отново да имаме член на МОК. Самаранч го бе казал навремето. Сега дойде време да действаме", продължи Порточанов.

"Не съм се отказал от детектора. Ще наемем един със Стоичков и ще го сложим пред залата, когато се свика конгресът. Боби трябва да отговори на двата въпроса, които сме му задали, и тогава да влезе. Ще го видим какво ще каже, защото ние имаме свидетели за нещата, за които го питаме", каза още Порточанов. "Хора, които са на заплата от БФС, вече не искат Боби. Защото просто нищо не прави. Идва, пие едно кафе и толкова. Как така СТК ще решава кой да играе в "Б" група?", завърши Порточанов.

"Ръководството в мое лице е легитимно. Все още сме в регистрите на съда, когато бъдем изтрити, се връща предишния Изпълком. До тази дата обаче всичките ни решения са редовни. Нормално е да има недоволни. Вкарахме нови правила и те действат", заяви самият Борислав Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай