Пълна лудница в ЦСКА. Докога ще изкара и Стойчо?

Най-лошото е налице - собствениците са същите

Пълна лудница в ЦСКА. Докога ще изкара и Стойчо? | StandartNews.com

Порочният кръг на безумията в ЦСКА вече се върти с пълна сила. Това, че най-титулуваният български клуб се управлява от селска седянка под моста на Вароша, отдавна го знаем. 

Притеснителното вече е и друго. Поредицата от странни събития в клуба, изненадващите уволнения и смени на треньори, пълната непредвидимост на управлението. Дори  и тези от нас, които над 30 години пишем за футбол, сме напълно объркани и не знаем какъв анализ на събитията да предложим.

Ето цялостната картина на поредния кадрови Армагедон на "Българска армия". 

Променя се цялото ръководно тяло!

Пламен Марков вече не е изпълнителен директор на клуба. Стойчо Стоилов не е главен мениджър! Стойчо Младенов пък е новият треньор. Той заменя на поста Любослав Пенев. Филип Филипов става изпълнителен директор. Алън Пардю остава като съветник на акционерите - по футболните въпроси.

За пети път Стойчо поема ЦСКА

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов стана треньор на отбора за пети път в своята кариера. При предишните си четири назначения записа общо 205 мача във всички турнири. Спечели 128 от тях, равенствата са 46, а загубите 31. Младенов е двукратен шампион на България с "армейците" като техен наставник.

Последният му за момента престой на "Армията", който започва на 11.07.2013-а и завършва на 20.03.2015-а, точно преди идването на Гриша Ганчев. Младенов записва 1 година, 8 месеца и 9 дни. Постига 35 победи, 19 равенства и инкасира 13 загуби.

Кого връща Младенов на "Армията"

Стойчо Младенов ще разчита на познати имена в щаба си като треньор на ЦСКА. Помощници ще му бъдат други големи "армейци" - Анатоли Нанков и Тодор Янчев.

Триото е заедно от години и спечели Купата на Казахстан със скромния на местно ниво Кайсар.

Кирил Динчев отново ще е кондиционен наставник, след като преди няколко дни напусна представителния отбор на "червените".

Стоян Колев ще е новият треньор на вратарите на ЦСКА. Той идва от Локомотив (Пловдив) на "Армията" за пореден път. Колев влиза в щаба на новия наставник Стойчо Младенов.

Стоян е бивш футболист на ЦСКА. Бил е и треньор на вратарите при "армейците".

Дотук - уж добре. Но добре беше и назначаването на Бруно Акрапович, още по-добре беше с новината за идването на Любослав Пенев.

Кое обаче е общото

Всичките се уволняват внезапно и се назначават внезапно. Същото важи и за назначението на Стойчо Младенов. Кога ли ще е уволнението? Ясно е едно. Стойчо Младенов вероятно е последният коз за спасението на ганчевизма в ЦСКА.

Интересно е какви условия ще постави треньорът на собствениците  - за селекция, трансфери, покупки и продажби на играчи на килограм. И въртенето в омагьосания кръг, което вече окончателно вбесява феновете и последните събития са илюстрация на това. 

Колкото и голямо име да е Стойчо Младенов, вече поредицата от години на неадекватно управление на ЦСКА не водят до особено голям оптимизъм.От което отново е на път да спечели Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай