Пълен кошмар в Челси! Хванаха се за главите

Какви са призивите на Маурисио Почетино

Пълен кошмар в Челси! Хванаха се за главите | StandartNews.com

Факт е, че  стартът на сезона на Челси е катастрофален. Този клуб пренаписа историята на футболните бизнес проекти, като инвестира само в играчи малко над 1 милиард евро за 12 месеца (три трансферни прозореца).

Бяха привлечени 30 нови играчи, като от тях 26 са за първия тим, а четирима - за младежките формации с поглед в бъдещето. Добяваме само, че собственикът - американският магнат Тод Бьоли, добави всичко това към вече доста силен и сериозен състав, който само преди 2 години стана европейски шампион, пише Дир.бг.

Но нещата не вървят никак добре. Челси загуби три от първите си шест шампионатни мача, направи две ремита и спечели веднъж. Пет точки от 18 възможни. Пет вкарани гола, шест допуснати. 14-о място в класирането, далеч по-близо до изпадащите три, отколкото до водещите 5-6 в таблицата.

Добяваме и сравнението, че Брентфорд има 6 точки, Нотингам е със 7, а Кристъл Палас и Фулъм имат по 8.

Нищо неочаквано, като се има предвид, че това е група, която тепърва се запознава и напасва. А и е пълна с младоци. Скъпо струващи, но все пак - младоци. И като се вземе предвид, че при цялото купуване "на килограм", Челси така и не взе нападател от световна класа.

Бьоли ни убеждава, че Челси е проект. Затова се инвестира толкова агресивно и с поглед към футболисти под 24-25 г. Затова е назначен и Маурисио Почетино за мениджър, защото умее да гради отбори без големи звезди, а и да изгражда стиловите им профили. Това го чакат да направи и с тази група за 1 милиард евро. Но ще го чакат ли всъщност?

След загубата от Астън Вила с 0:1 в неделя, коефициентите за уволнение на аржентинеца съвсем се стопиха. Стигнаха до 9.00, което е трето място след Пол Хигинботъм (Шефийлд Юнайтед), който падна с 0:8 в неделя от Нюкасъл и има 1 т. от шест кръга, и Шон Дайш (Евертън), който взе глътка въздух с първа победа през уикенда.

Почетино призова за подкрепа собствениците, защото "проектът е обещаващ и вълнуващ, но трябва време, за да заработи такава изцяло нова група играчи".

Челси имаше най-лесната програма за първите кръгове от всички водещи клубове, като реално мачът с Ливърпул единствено може да се квалифицира като "сблъсък с тим от топ 6". И вместо летящ старт - фалстарт. А тепърва започва серия лондонски дербита, мач с Арсенал на свой терен, с Тотнъм навън...

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай