Петър Ганев: Дупката в "Левски" е 4 млн. лв

Близък човек до клуба отпусна заема от 199 999 лв, обяви членът на НС

Петър Ганев: Дупката в "Левски" е 4 млн. лв | StandartNews.com

Членът на новия Надзорен съвет на ПФК "Левски" Петър Ганев разкри, че близък човек до клуба е отпуснал краткосрочния заем, който "сините" взеха, за да платят по една заплата на играчите. Парите бяха на стойност 199 999 лева, а те дори бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица.

"Състоянието на "Левски" е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажбата на карти (над 3200 до момент), продажба на артикули", заяви Ганев пред bTV. "Продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно", добави той.

"Най-належащата дупка е около 4 милиона лева за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023 година", добави той.

"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името", добави Ганев. "Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян също е водил много разговори с него", разкри още Ганев.

"Парите от депутата Делян Пеевски, които бяха 500 000 лева отидоха за данъците, за вноската за НАП", каза още той.
Ганев говори и за проблема с телевизионните права. "Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от футболния съюз. През следващата месеци Левски ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да взимаме повече от Славия, например", добави Ганев.

"Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Но разпределението на парите не е уважително. Ощетени сме с 2 или 3 пъти, дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числя, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол", добави Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай