Островът призна бг звездата от Кеймбридж Юнайтед

Димитър Митов с първи коментар след постижението срещу „Нюкасъл”

Островът призна бг звездата от Кеймбридж Юнайтед | StandartNews.com

Официалният профил на ФА Къп в Twitter отличи българския вратар Димитър Митов за прекрасните му изяви при сензационния успех на неговия „Кеймбридж Юнайтед” с 1:0 над „Нюкасъл” в третия кръг на турнира. Нашенецът е наречен „сър”. Представянето на третодивизионния тим е описано като героично от дефанзивна гледна точка.

Митов направи първи коментар пред Gong.bg след феноменалното си представяне.

„Успях да поспя, но емоциите ме връхлетяха след мача. Трудът ни беше възнаграден и съм наистина удовлетворен от победата. Щастлив съм, че направих подобно спасяване в 95-а минута. Ще продължим да се трудим и да се борим за победа”, споделя той.

„Телефонът ми не е спрял от вчера, падна ми батерията на връщане! Получих хиляди съобщения, от вратари, легенди на клуба. Стилиян Петров ме поздрави и това беше невероятно. Сега обаче се връщаме към реалността – имаме нов мач във вторник!“, завършва Митов.

24-годишният вратар впечатли с девет спасявания. Той е роден в Козлодуй и е от школата на „Чавдар” (Етрополе), откъдето „Чарлтън” го взе през 2015-а година. Той има двубои за юношеските формации на България, но най-много е стигал до тази до 19 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай