Ортак на Божков наглее от Дубай

Апелирам Борисов да даде акциите на легендите, прави се на интересен Георги Попов

Ортак на Божков наглее от Дубай | StandartNews.com

Георги Попов намеси и Наско Сираков в сагата "Левски"

Ортакът на укриващия се от правосъдието обвиняем милиардер Васил Божков – Георги Попов, собственик на 86,6% от акциите на "Левски", се обади от Дубай, за да обяснява, че вече не бил собственик на клуба и че с пратеното по куриерчето Сашо Диков джиро тимът бил на премиера Бойко Борисов. Чрез бТВ, която редовно дава трибуна на Божков, Попов си позволи да напътства премиера Борисов да прехвърли ценните книжа на легендите на футболния клуб. Вчера Попов бил говорил с Наско Сираков, който изявил готовност да поеме сините, заедно с останалите легенди на тима. „Сираков ми се обади и каза, че иска да вземе акциите, каза още беглецът.

Не е вярно, не е вярно, повтаряше Попов в отговор на въпросите защо е унижил синия клуб и Тити Папазов. Не съм го направил, аз не го познавам, правеше се на интересен Попов. Според Божков двамата с главния акционер живеят в апартамент под наем в Дубай. Те имат повдигнати обвинения от българската прокуратура. Самият Божков е обвинен в 11 от най-тежките престъпления – организирана престъпна група, финансови измами, търговия с влияние и т.н.

86,6% от акциите на "Левски" в момента се намират в касата на стадион "Георги Аспарухов", а съдбата на отбора остава неясна. Вчера (15 май) част от легендарните футболисти на "сините" призоваха Божков и Попов да им прехвърлят акциите.

"От Борисов нищо не се иска. Той може в момента или да откаже акциите, но трябва да стане в писмена форма, или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши. Това е негово право”, разясни Попов капана, който са заложили на премиера заедно с Божков. По Търговския закон обаче ако до 7 дни новият собственик на акциите не е вписан в книгата на акционерите, то акциите се връщат на титуляра. Това означава, че джирото подписано от Попов на 8 май, вече се е обезсилило и той отново си е собственик на 87 процента от акциите на клуба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай