Опра Уинфри, Мейуедър и Мат Деймън с мераци за ЛА Клипърс

Опра Уинфри, Мейуедър и Мат Деймън с мераци за ЛА Клипърс  | StandartNews.com

Лос Анжелис. Редица известни личности изявиха желание да закупят мажоритарния дял от акциите на клуба от НБА ЛА Клипърс.

Опра Уинфри, Флойд Мейуедър - младши, Мат Деймън, Меджик Джонсън са част от заинтересованите да откупят отбора от скандалния магнат Доналд Стърлинг. Стърлинг получи доживотна забрана да участва под каквато и да било форма в лигата, след като негови думи причиниха сериозен расистки скандал отвъд Океана.

Суровата санкцията за Стърлинг бе наложена, след като бяха разкрити записи с негови расистки изказвания, направени към гаджето му. В записите, собственост на жълтата агенция TMZ, Стърлинг се кара на приятелката си, че води афроамериканци на мачовете на Клипърс, и че позира за снимки с тях. В този разговор е замесено дори името на легендата Меджик Джонсън.

Стърлинг купи Клипърс през 1981 година срещу 13 милиона долара, тогава отборът бе базиран в Сан Диего. Не е ясно дали настоящият собственик ще поиска да се раздели с тима си без борба. Според експерти цената на отбора, който бе преместен в Лос Анжелис, в момента възлиза на около 800 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай