Огромна новина от Матей Казийски! Какво става

"Взел съм решение, но няма да ви кажа".

Огромна новина от Матей Казийски! Какво става | StandartNews.com

Какво става с Матей Казийски и българския волейбол?

"Взел съм решение, но няма да ви кажа". Това обяви волейболистът Матей Казийски, който за пореден път не даде отговор дали ще облече отново националната фланелка на България. Нещо повече - той е взел решение, но няма да го каже.

Звездата говори в Севлиево, където проведе открита тренировка в зала "Дан Колов".

"Ще изчакам с каквито и да е разяснения, разбрал съм се с хората от федерацията да съобщят те, когато имат новини. Нямам срок, доколкото знам. Взел съм решение, но няма да ви кажа. Не го правя нарочно, за да има повече някаква еуфория. Не е лесно, трябва да се обмисли добре...", каза Матей пред bTV.

По подобие на 2012 г., когато Матей и Радостин Стойчев се отказаха от националния отбор заради тогавашното ръководство на федерацията, така и днес двамата бяха част от спортен празник.

Универсалният играч, който на 23 септември ще навърши 38 години, добави, че е обсъждал въпроса за завръщането си и с Радостин Стойчев. Освен това е категоричен, че недовършена работа с националния ни тим няма.

"Съвет не съм искал от него. Обсъждали сме темата и то многократно, имаме добро виждане за ситуацията, но когато си вътре е друго. Аз не съм обиден и огорчен. Не виждах смисъл. Не съм си тръгнал с усещането, че не съм направил нещо, така че нямам несъвършена работа", допълни шампионът.

Казийски, който през май покори волейболният връх в Италия за пети път с екипа на Тренто, не скри, че е имал дълги разговори със селекционера Пламен Константинов.

"Много говорихме, не знам дали има точен момент, в който ме е накарал повече да се замисля. Тогавашното ръководство не ми остави надежда за бъдещето, сега виждам някаква промяна или поне желание за такава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай