Обявяват премиите на волейболистките днес

Обявяват премиите на волейболистките днес | StandartNews.com

София. Волейболната федерация ще развърже кесията за националките. Точните суми на премиите се очаква да бъдат обявени днес, научи "Стандарт".

Момичетата на Марчело Абонданца се класираха за европейското първенство догодина с категоричен успех в квалификациите - шест победи от шест мача и заслужиха усилията им да бъдат подплатени финансово. Отборът и треньорският щаб вече си раздали бонус от 35 хил. лева за спечелването на сребърните медали в Евролигата и класирането за първи път в силния турнир Гран при.

В същото време в Италия обявиха, че Абонданца остава селекционер на женския ни държавен тим до олимпиадата в Рио през 2016. Припомня се, че специалистът пое тима ни малко преди олимпийската квалификация в Баку през миналата година и оттогава има 24 победи от 27 мача.

Българската федерация по волейбол защити настоящия си Правилник за състезателните права и вътрешните трансфери. От централата обявиха, че няма да допуснат анархия, която да доведе до упадък. След скандалите през лятото около Радостин Стойчев излязоха наяве някои проблеми като договорите на непълнолетните състезатели, излизащи от школите на клубовете. Според някои специалисти това са "заробващи" контракти, от които състезателите трудно могат да се откъснат.

От федерацията обаче заявиха, че защитават интересите на всички страни. БФВ обяви в обръщение на сайта си, че настоящият правилник е "доказал своята жизненост и ефикасност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай