Обиждат "Ливърпул" със спомен за "Хейзел" (ОБЗОР)

Обиждат "Ливърпул" със спомен за "Хейзел" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Феновете на "Манчестър Юнайтед" се държаха скандално при гостуването на "Ливърпул" в първи осминафинален мач от Лига Европа. "Червените дяволи" си тръгнаха с 0:2, като единствената интрига беше с какъв резултат ще загубят, а Давид де Хеа ги спаси от разгром. Техните фенове обаче възмутиха "Анфийлд", като в яда си хвърлиха ръкавица на съперниците си и пяха песни за "Хейзел" и "Хилзбъро". Това са стадионите, които и до днес са като отворени рани за клуба. В отговор легендарната трибуна "Коп" се реваншира с рефрена "Фъргюсън е прав, вие сте лайно".

Скандал имаше и на терена. В края на мача, заради съмненията около втория гол, при който гостите претендираха за засада, нервите на халфа на "Юнайтед" Маруан Фелаини не издържаха и фрасна с лакът Емре Джан. Съдията Карлос Карбайо и помощниците му не видяха инцидента и не наказаха белгиеца. Неговата санкция обаче не се губи и най-вероятно ще бъде дисквалифициран за 3 мача от Дисциплинарната комисия на УЕФА.

"В "Манчестър Юнайтед" цари бъркотия", атакува Пол Скоулс, коментатор на "Индипендънт". "В този клуб има стандарти, които никой в сегашния отбор - и играчи, и мениджър - не покриват. Представянето срещу "Ливърпул" беше ужасно - те играха със стил, а "Юнайтед" не знаеше какво прави. Играчите трябва да спрат да пишат в социалните медии и да започнат да играят."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай