Националната олимпийска академия отбеляза 30 г. в Несебър

Националната олимпийска академия отбеляза 30 г. в Несебър | StandartNews.com

Несебър. Националната олимпийска академия (НОА) отбеляза 30-ата си годишнина с изискана церемония в Старата митрополия в Несебър. На тържеството присъстваха студенти от различни висши учебни заведения, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА, който е и председател на НОА, доц. Пенчо Гешев и много други. По традиция вече 30 години, прозвуча „Ода за спорта", чийто автор е барон Пиер дьо Кубертен.

За принос към дейността на НОА през годините почетни плакети получиха олимпийските клубове в страната, както и някои от лекторите на Академията.

Специално за честването пристигна и Румяна Динева, по чиято идея преди 30 години се създава НОА. Сега тя ръководи международния отдел на БОК.

За специални заслуги създателят на олимпийския клуб в Босилеград Желко Насев беше отличен с наградата, носеща името на проф. Наталия Петрова.

В церемонията участваха ученици от музикалното училище в София, а в работата на 31-та сесия на НОА се включиха студенти от НСА, Югозападния университет в Благоевград, от Габрово, както и ученици от столичното 35-то училище, възпитаници на училището в Радомир, членове на олимпийския клуб в Босилеград. Лектори в сесията бяха Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Катя Иванова – директор на Музея на спорта, доц. Лозан Митев и доц. Иван Сандански от НСА, доц.Стоян Иванов и Даниела Томова от Югозападния университет в Благоевград, и журналистката от БНТ Боряна Тончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай