Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА - София

Контрактът на голеадора е за 1,5 г

Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА - София | StandartNews.com

Любослав Пенев беше представен официално на пресконференция днес като старши треньор на ЦСКА-София от спортния директор Пламен Марков.

""ЦСКА е моят любим отбор. Решението го взех много бързо. Аз съм си у нас, не идвам на гости. Поемането на поста носи своите рискове. Обичам предизвикателствата и затова приех предложението на ръководството", заяви Пенев.

Той обяви, че ще работи с помощници Пабло Караско, Даниел Моралес и Добри Митов.

"Четирите точки, които ни делят от първото място не са трудни за наваксване. Има още много мачове да се изиграят", допълни бившият национален селекционер.

Любо Пенев подписа за година и половина и замени начело на "червените" Нестор ел Маестро.

"Причината за раздялата с Ел Маестро е липса на достатъчно добри резултати, които да удовлетворяват ръководството и феновете. Треньори се сменят по такива причини. Треньорската промяна е приоритет на собствениците. Защо в този момент? На подготовката имаше резултати, които не са удовлетворили собствениците", разясни Пламен Марков.

"Ред, дисциплина и организация. Няма да караме никого на сила да идва на тренировки и да играе за ЦСКА. Но ако стъпи вътре, трябва да дава всичко от себе си. Работим по въпроса за привличане на футболисти на различни постове. Ударите под кръста не са спирали от години и вие знаете какви са причините. Трябва да има равни начала за всички отбори", коментира още Пенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай