Локо (Пд) дари 10 000 за болница в Пловдив

Парите са намалените заплати на футболистите

Локо (Пд) дари 10 000 за болница в Пловдив | StandartNews.com

Футболният Локо (Пд) е поредния клуб, който прави дарение свързано с битката с коронавируса. Лично президента на носителите на купата за 2019 Христо Крушарски е внесъл по сметката на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив сумата от 10 000 лв. Тя е постъпила по разкритата на 23 март банкова сметка за набиране на средства за апаратура, консумативи, медикаменти и предпазни средства във връзка с диагностиката и лечението на пациенти с коронавирус. 
Като най-голямата болница в страната и ключова за Южен Централен Регион УМБАЛ "Свети Георги" е на първа линия в борбата с Covid-19 и нейните служители безотказно се грижат за заболелите от вируса.
Спортният директор на клуба Георги Иванов заяви за официалния сайт: "Това е един жест, с който да подпомогнем една от най-големите болници в страната и да дадем нашия принос в борбата с Covid-19. Президентът Христо Крушарски ще дари сумата от 10 000 лева за нуждите на лечебното заведение. Говорихме индивидуално с всеки футболист за намаляване на заплатите, като всички се съгласиха. С част от тези пари ние ще подпомогнем УМБАЛ "Свети Георги". Всички се надяваме това да отмине по-бързо и да се завърнем към нормалния си начин на живот".
Всеки може да се включи в събирането на даренията на следната банкова сметка:
IBAN: BG25SOMB91301011684105
BIC: SOMBBGSF
Общинска банка, филиал Пловдив
Основание: За закупуване на апаратура, медикаменти и други за превенция и лечение на COVID-19

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай