"Литекс" става ЦСКА 1948

ЦСКА заложена в НАП заради 8,6 млн.

"Литекс" става ЦСКА 1948 | StandartNews.com

София. Марката ЦСКА е заложена в НАП заради дълг на клуба в размер на 8,6 млн. лв., разкриха запознати пред "Стандарт". Агенцията по приходите има право при определени условия, като неплащане на вноски по борча или фалит на дружеството, да я обяви на търг, за покрие поне част от задълженията на "червените". Така при желание от страна на Гриша Ганчев той може да я откупи.

"Литекс" се мести на "Армията" под името ЦСКА 1948. Това е част от проекта на Гриша Ганчев и "Титан" за спасението на "червените". "Стандарт" се добра до любопитни подробности около осъществяването на плана, по който ще се работи от понеделник, когато се очаква двете страни да си стиснат ръцете. Димитър Борисов категорично отхвърли възможността за фалит на клуба и чрез създаване на ново АД ЦСКА да тръгне от "А" окръжна или "В" група, за да се върне в елита без дългове.

Ганчев също е против. На хоризонта пък няма човек, който да извади торба пари и да изчисти борчовете. Остава анонсираното от босовете като "сливане на двата отбора". Сливане обаче е силно казано, защото правилникът на БФС го забранява, когато отборите са от различни области. Настоящият ЦСКА ще бъде пратен при аматьорите под името "Армеец" и ще остане там, докато дружеството бъде обявено в несъстоятелност, след което ще изчезне. Консултация със специалисти показва, че това се налага, защото не може сам и когато решиш да обявиш фалит. Трябва съдът да те обяви във фалит по настояване на кредиторите, а една такава операция трае около година. През това време се назначава съдник, който да обяви търг за останалите активи. Приходите от продажбите трябва да се разпределят между кредиторите, които обаче са предимно към фирми, свързани с "Титан". Към 5 септември 2012 г. задълженията на ЦСКА са 54 млн. лева. От тях 80% или 41 млн. лева са към сметопочистващата компания.

На "Армията" пък още от новия сезон ще играе отбор ЦСКА 1948 с лиценза и част от звездите на "Литекс". За да бъде всичко изрядно, юристите на Гриша Ганчев започват, както самият той се изрази, да понапишат някои документи. "Става дума за 3-4 дни, отборът е на линия, играчите са на линия, всичко е в реда на нещата", обяви ловешкият бизнесмен.

Преди финалния разговор с "Титан" Ганчев ще се срещне с "червената" агитка. Той вече обяви, че за да действа, трябва да има подкрепата на феновете. "Молим да запазите спокойствие до понеделник! Дотогава не се поддавайте на спекулации! В понеделник ще имаме среща с г-н Гриша Ганчев и след нея ще стане ясно какво е неговото решение и какво ще е бъдещето на любимия ни клуб", обявиха от Централния фенклуб и две от фракциите в сектор "Г" - Animals и Офанзива. Сдружението "Червени сърца" вече изрази пълната си подкрепа към Гриша Ганчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай