"Левски" скочи на БФС заради хибрида

"Левски" скочи на БФС заради хибрида | StandartNews.com

Спазвайте законите, категорични са от "Герена"

"Левски" изпълни желанието на феновете си и даде официална позиция по казуса с новото ЦСКА. На "Герена" са категорични, че то няма право на участие в новата професионална лига. Както е известно "Литекс", чийто лиценз се ползва, се води по закон изпаднал отбор и трябва да почне първенството от "Б" група. По време на срещите с БФС и "Хиперкюб" клубовете взеха решение, че отпаднали от дивизиите си тимове нямат право да се връщат там административно.

От "Герена" са категорични също, че са погазени и правилата по лицензиране в случая. "Новият Франкенщайн" ("Литекс") не е бил в състояние да представи актуална разпечатка от Търговския регистър към Агенция по Вписванията, най-късно до три месеца преди крайния срок за подаване на документи пред Лицензиращия орган (28.02.2016 г.), която да удостоверява името му като ПФК ЦСКА - СОФИЯ ЕАД, нито пък е имал право да посочи стадион извън територията на Ловеч, където е било седалището му по това време. БФС е длъжен по Наредбата за клубно лицензиране да вземе решение на база на информацията предоставена му в посочените по-горе срокове, като срокът за решение е до 12.05.2016 г. Събитията след тази дата не могат да бъдат взети под внимание от БФС", пише в декларацията на "Левски".

"Ние се противопоставяме остро на действията на БФС, с които се заобикалят критерии като "спортни резултати" и "правила за лицензиране", както и се неглижират императивни разпоредби на БФС, УЕФА и ФИФА с "преместване", "припознаване", "сливане" и "вливане" на отбори, поставили себе си над общоприетите правила". За нас силен национален отбор и конкурентна "А" група ще има тогава, когато на картата се завърне вечното дерби на българския футбол. Това обаче няма как да стане с "припознаване", смяна на имена, не плащане на дългове, нито в мачове с Чавдар-Етрополе-Литекс-София!", се казва още в обръщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай