"Левски" с първа победа в София за 2020

"Сините" надвиха трудно Етър с 2:1

"Левски" с първа победа в София за 2020 | StandartNews.com

"Левски" постигна първа победа в София в първенството от 9 месеца. На "Виваком Арена Георги Аспарухов" домакините трудно се наложиха над Етър с 2:1. Живко Атанасов откри с красив гол с глава в 36-ата минута. Малко преди почивката юношата на "Левски" и настоящ централен нападател на Етър Преслав Боруков вкара за 1:1. Първоначално той бе съборен в пеналта след пас от ляво, но съдията даде авантаж. Секунди по-късно Боруков получи топката от дясно и без проблеми вкара на свалящия килограми Николай Михайлов. Това бе първото попадение на Етър от началото на сезона.

Радоста на "сините" дойде в 79-ата минута. Завърналият се на Герена Борислав Цонев вкара от фаул за крайното 2:1. С тази си победа "сините" вече имат 7 т от 5 мача и заемат седмото място. В следващия кръг "Левски" играе с ЦСКА 1948.

„Едно спокойствие, защото имаше една доза нервност в мачовете, които играехме тук. Понякога е липса и на късмет. Хубава победа след тази, която направихме и навън, за самочувствие на отбора. Момчетата играха добре, раздадоха се и напълно заслужена победа“, коментира след мача Георги Тодоров, треньор на "Левски".

„Точно това липсваше на отбора, този характер и привличането на новите футболисти помагат за промяната в това направление.“

„Левски трябва да бъде по-агресивен. В предните мачове, които загубихме, точно в този компонент отстъпвахме. Млади момчета, трябва време, мисля, че поставяме началото на нещо добро. В Левски търпение много няма, то идва чрез победите, но трябва търпение. Левски до една година ще изглежда по съвсем различен начин.“

Тодоров сподели, че за следващия мач очаква на разположение да бъдат Тома Даске и Матео Стаматов, а Найджъл Робърта е заминал за Холандия за допълнителни консултации. „Даске и мисля, че Матео Стаматов ще бъде готов за следващия мач. Робърта отиде в Холандия за второ мнение. Надявам се да играе. Липсата на нападател си оказва влияние. Влизането на Илия Димитров веднага оказа промяна.“

Относно възможността за привличането на футболисти като Валери Божинов, Стивън Петков и Радослав Цонев, Тодоров коментира: „Не искам да коментирам, засега най-близо е Валери Божинов, има уговорка със собственика, която трябва да изпълни. Той е изключително упорит, опасявам се да не се контузи. Надявам се (да бъде в групата за следващия мач б.р.), очаквам да внесе това спокойствие в отбора, което е нужно на младите момчета.“

Старши треньорът на Етър Петко Петков сподели, че се надява тимът скоро да излезе от лошата ситуация, в която се намира, след като няма спечелена точка след 5 мача от началото на сезона.

"Аз не искам да се връщам назад. Прецених да продължа в Етър, защото от новото ръководство милеят за отбора и искат да се представя добре. За съжаление не успяхме да зарадваме феновете и да спечелим точка мисля, че го заслужавахме.

Левски успя да отбележи от две статични положения. Не искам да обезсмислям победата на "сините". Бяхме близо до това да спечелим точка, но трябваше да си вкараме положенията", каза Петков.

"Не може една загуба да ме радва. Има още много какво да се желае в нашата игра. Поздравявам момчетата, защото днес се раздадоха докрай, има какво да коригираме. Надявам се да се подсилим с още футболисти.

"Не мога да кажа, че това, че нямаме точки не ни тежи и се надявам по-скоро да излезем от тази ситуация. Това става като играем добре, вкарваме голове и печелим мачове. Няма как без победи да се печелят точки. Работим по селекцията доста неща се забавиха, сега ги правим в движение", каза още треньорът на "виолетовите"

"Локомотив Пловдив е силен отбор, обигран. Доста време едни и същи футболисти играят, чака ни тежък мач, както всеки един в ефбет лига. Трбява да се стягаме да играем по добре. Само по този начин може да се случат нещата", завърши Петков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай