"Левски" излиза днес в най-важния си мач

"Сините" приемат Локо (Пд) в реванша за Купата на България

"Левски" излиза днес в най-важния си мач | StandartNews.com

"Левски" излиза тази вечер в своя мач на годината. На "Виваком Арена Георги Аспарухов" "сините" приемат Локо (Пд) в реванша от полуфиналите за Купата на България. Двубоят е с начален час 20,30, а главен съдия ще е Никола Попов. В първия мач на "Лаута" Локо спечели с 2:0. В състава на "Левски" се завръща капитанът Живко Миланов, който не е играл от март. За него обаче това ще е последен мач, защото обяви вчера, че след двубоя с Локо (Пд) спира с футбола. 

Ще донесе ли тази новина хъс сред съотборниците на Мила­нов? Така се надяват от трень­орския щаб. "Живко е от хора­та, които придават желание, характер и агресия. Мисля, че ще бъде от голяма помощ", зая­ви Георги Тодоров. Пред настав­ника няма варианти в защита­та освен бековете Миланов и Горанов, на инжекции ще изля­зат централните бранители Ейолфсон и Каргас. Те ще трябва да се пазят, защото при жълти картони ще пропуснат 2 мача и ще са аут дори за евентуален финал за купата. В халфовата линия ще започне Славчев, кой­то се включи силно срещу ЦСКА и вкара един от головете. Той ще си партнира с Тиам, а пред тях най-вероятно ще започне Спиерингс. Дилемата е за върха на атаката, но се очаква да стартира Роберта.

Локо Пд ще бъде без контузе­ния централен защитник Малембана.  Затова  и едва ли треньорът Бруно Акрапович ще прави промени в сравнение с първия мач. На вратата ще е Луков, а пред него ще действат Петрович, Масоеро и Алмейда. В халфовата линия ще играят Крагарен, Витанов, Умарбаев, Салинис и Томашевич, а в атака ще са Димитър Илиев и Аралица. Акрапович се колебае дали на мястото на последния да не пус­не Малонга. Но най-вероятно ще започне хърватинът.
В историята "Левски" три пъ­ти е елиминирал Локо Пд на по­луфинали (1946, 2004/05 и 2006/07 г.). За да го направят и днес, сините ще трябва да се надскочат и да спечелят с минимум 3 гола разлика. "Черно-белите" засега уверено гледат към финала, в който да защитават спечеле­ния през миналата година тро­фей. Заради новите мерки обявени във връзка с увеличените случаи на коронавирус в България във всеки сектор на "Виваком Арена Георги Аспарухов" може да има до 1000 души. По тази причина от вчера бе спряна продажбата на билети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай