Кметът на Лондон е хала на тенис

Анди Мъри цели нарочно Лендъл, удря и Борис Джонсън

Кметът на Лондон е хала на тенис | StandartNews.com

Лондон. Англия има нов любимец на корта и това е кметът на Лондон Борис Джонсън. Политикът се превърна в абсолютен хит с гримасите, подскоците, прибежките, кремаво-белия екип и веещата се руса коса. Борис Джонсън, Сър Ричард Брансън, комикът Майкъл Макинтайър се пуснаха в тенис мач срещу раковите заболявания.

Благотворителното шоу се развихри точно след успеха на Анди Мъри на турнира в Куинс. Неговият трети триумф на тези кортове дойде след успех над миналогодишния носител на трофея Марин Чилич от Хърватия. 26-годишният шотланец се разплака, когато посвети победата на своя приятел Рос Хътчинс, който беше диагностициран с рак миналата година. Анди помоли зрителите да останат за шоуто.

"Имам много по-голямо желание да спечеля предстоящия мач отколкото изминалия с Чилич", намери сили да се пошегува Мъри, "Иначе цялата ми подготовка за "Уимбълдън" ще премине в подмятания от страна на моя треньор Иван Лендъл как ме е смачкал". По-късно шотландецът и Тим Хенман се изправиха на двойки срещу чехите Иван Лендъл и Томаш Бердих. Мъри не пропусна да се помайтапи, като нарочно прасна с топката именития си треньор. По-късно той направи двойка и с кмета на Лондон.

Анди удари и Борис Джонсън, но без да иска, тъй като партньорът му тичаше неориентирано до мрежата. Зрителите платиха по 10 паунда допълнително върху всеки билет за финалите. Отделно организаторите на турнира обявиха дарение също от по 10 паунда за всеки ас на състезанието. Така събраха 1 милион паунда за лондонска онкологична болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай