Кличко прецака Кобрата за пари

Кличко прецака Кобрата за пари | StandartNews.com

Двамата делят хонорар 80 срещу 20 процента за украинеца

Международната боксова федерация (IBF) скандално уважи молбата на Владимир Кличко да получи още 5 процента от наградния фонд в мача с Кубрат Пулев, ако се стигне до такъв. Така разделението на хонорара става 80 срещу 20 процента в полза на 38-годишния украински боксьор. За договорката съобщи лично мениджърът на Влад Бернд Бьонте пред boxingscene. Агентът дори благодари за жеста от името на своя клиент. "Владимир благодари на президента на IBF Дарил Пипълс и на борда на директорите за подкрепата и промяната на процентите", обяви импресариото.

Традиционно претендентът получава 25% от общата сума, срещу 75% за шампиона. Сега обаче парите на българина ще бъде намалени на 20 процента независимо от изхода на срещата. Засега не е ясна позицията по случая на компанията "Зауерланд", която движи делата на Кобрата.

В началото на май IBF нареди Кличко да защитава титлата срещу Кобрата, който стана задължителен претендент, след като надви американеца Тони Томпсън. Владимир държи поясите на WBA, IBF и WBO и мечтае да стане абсолютен световен шампион, като прибави и този на WBC. Затова Железния човек изобщо не иска да се бие сега с Пулев, а с шампиона на WBC Бърмейн Стивърн с цел обединяване на поясите в тежка категория. "Кличко ще направи 17-а защита на титлата на организацията. Няма значение дали това ще бъде срещу Пулев, или срещу Стивърн", обобщи Бьонте.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай