Хамилтън против новата писта в Рио де Жанейро

Не искам цяла гора да бъде унищожена за най-екологичното трасе, заяви шампионът

Хамилтън против новата писта в Рио де Жанейро | StandartNews.com

Шесткратен световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън (Мерцедес) не подкрепя плановете за изграждане на нова писта в Рио де Жанейро. Коментарът му е цитиран от портала The Race.

По-рано ръководството на Формула 1 се съгласи да отложи Голямата награда на Бразилия в Рио де Жанейро. Планира се състезанието да се проведе на нова писта, чието изграждане изисква изсичане на голяма площ от гората. Това привлече вниманието на активисти, които вярват, че подобни действия ще доведат до унищожаване на последната горска зона, останала в града. Преди това бразилският етап от Гран при се провеждаше на пистата Интерлагос в Сао Пауло.

"Обичам Бразилия и мисля, че много мои фенове живеят в тази страна. Бразилският народ означава много за мен и подкрепата, която получих там през годините, беше огромна. Лично аз мисля, че светът не се нуждае от нова писта. Не знам всички подробности за строителството, но чух, че това потенциално може да бъде най-екологичната магистрала, но най-екологичното нещо, което можете да направите, е да не сечете дървета ", каза Хамилтън.

„Отново не съм запознат с всички подробности, но това не е нещо, което бих подкрепил“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай