Иван Иванов разтресе Лондон с танци

"Базел": Ние сме лъвове с 3 дроба и 2 сърца

Иван Иванов разтресе Лондон с танци | StandartNews.com

Националът Иван Иванов и съотборниците му от "Базел" разтърсиха "Станфорд бридж" с бесни танци, след като хвърлиха бомбата на старта на Шампионската лига. Швейцарците прекъснаха серията на "Челси" от 29 поредни мача без загуба у дома с 2:1. За капак това бе четвърта поредна издънка за "сините" от началото на сезона. "Какво правим ли? Прегръщаме се и танцуваме лудо!", похвалиха се играчите на "Базел" след края на мача. По-късно те се отправиха към хотела, където продължиха празненствата. "Позволиха ни да си вземем алкохол. Радвахме се до 2,22 часа (б.р. 4,22 българско време), когато се прибрахме по стаите. Не можах да спя. Бях твърде превъзбуден", обяви вратарят Ян Зомер. "Днес бяхме невероятни. Особено в средата на терена. Ние бяхме 11 лъва с по три бели дроба и две сърца!", заяви един от екзекуторите на "Челси" Марко Щрелер. "Това е само началото! Този успех е за целия швейцарски футбол", обяви треньорът Мурат Якин. Пресата в страната заля "Баби" със суперлативи. "Размазахме ги!", написа "Блик". Единствено медиите в Цюрих се направиха на ударени и подминаха сензацията от Лондон. В Англия пък сравниха "Челси" със земята. "Развалени яйца!", отсече "Сън", който се изгаври с изказването на Жозе Моуриньо преди мача.

Ще си отмъстим, закани се Жозе

На всяка цена трябва да бием в Швейцария, за да компенсираме феновете си за загубата, отсече мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо. "Загубихме три точки, но все още сме в началото. Има къде да ги вземем - Базел, Гелзенкирхен или Букурещ. А може да бием и навсякъде. Целта е ясна - да завършим на едно от първите две места в групата. Кой е виновен? Когато паднем няма да коментирам отделни футболисти. Аз обърках нещата", продължи в типичния си стил Щастливия.

Клоп се крие при портиер

Треньорът на "Борусия" (Д) Юрген Клоп е гледал второто полувреме от гостуването на "Наполи" (1:2) при портиера на стадиона. Клоп отново напомни за лошия си характер, след като бе изгонен още в 28-ата минута за бурна реакция към четвъртия съдия. "Бях принуден да вляза там, защото на трибуните не можеше да се стои. Имаше прекалено много феновете на "Наполи", които бяха щастливи да ме видят между тях. Извинявам се на всички. Всичко, което можеше, се обърка. Просто питах съдията колко грешки ще трябва да търпим, ако са 15 - нещата са ОК", обяви след мача Клоп.

Мадридски касапи клаха фенове на "Зенит"

Кървав инцидент беляза победата на "Атлетико" (М) с 3:1 над "Зенит". Ултраси на "дюшекчиите" устроили засада с ножове и бухалки на гостуващите фенове. Около 10 руснаци кротко си вървели към стадиона, когато към тях се нахвърлили 30 маскирани испанци. Полицията успяла да се намеси бързо и да предотврати смъртен случай. Сериозно е пострадал един руснак, чиято глава е била накълцана. Той веднага е бил пратен в болница.

"Все още сме фаворит номер 1 в групата", отсече въпреки провала Лучано Спалети. "Те нямаха нито едно положение пред вратата ни", продължи италианецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай