Сряда,

Интер иска бойкот на националния на Италия

От: Пламен Вълков -
281
Интер иска бойкот на националния на Италия
A
A
A

Директорът на Интер Джузепе Марота призова за бойкот на националния отбор на Италия. Той говори пред вестник Gazzetta dello Sport, като заяви, че в момента клубовете не знаят как да реагират на хаоса причинен от различните изисквания на регионалните здравни власти.

Преди ден в множество региони в Италия бе наложено ограничение на футболисти от Фиорентина, Дженоа, Интер, Лацио, Рома и Сасуоло. На играчите им е забранено да напускат градовете си, тъй като са в процес на изолация заради случай на коронавирус в отбора. По този начин те не могат да пътуват за двубоите на националните си тимове.

"Това е несправедлива ситуация. Отсъствието на централизирано управление води до сива зона. Всеки местен здравен орган изведнъж се преръща в централен в управлението на клубовете. Затова според мен трябва да се бойкотира националния отбор. Футболът трябва да продължи, това устройва всички и правителството трябва да ни помогне, като наложи определени правила. За мен е абсурдно здраеопазването от Рим до Милано и Флоренция да действа по различен маниер", призова Марота.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com