Индия иска да организира олимпиада

От Делхи изразиха готовност да се справят с игрите през 2032

Индия иска да организира олимпиада | StandartNews.com

Индия ще направи всичко възможно, за да спечели домакинството на Олимпийските игри през 2032 година, съобщи президентът на Индийския олимпийски комитет Нариндер Батра. Преди десет години азиатската страна прие Игрите на Британската общност със смесен успех, като отнесе доста критики за подготовката си, но Батра твърди, че Индия си е взела поуките от това домакинство и е готова да приеме още по-голямо спортно събитие.

"Напълно сериозни сме за кандидатурите ни за Младежката олимпиада през 2026 и Олимпиадата през 2032. В момента различни екипи инспектират множество спортни съоръжения и след това ще представят доклад, но надали ще има някаква активност до декември. Сега не е времето да говорим с бизнеса или правителството за домакинството на Олимпиада. Сега най-важното е да се справим с този световен проблем", коментира Батра, визирайки пандемията от COVID-19. Президентът на ИОК допълни, че крайното решение дали Индия ще кандидатства за Игрите след 12 години може да бъде взето чак през 2025 година.

Въпреки огромното си население от около 1.3 милиарда души, спортистите на Индия се представят слабо на Олимпийските игри, като в Рио де Жанейро преди четири години спечелиха едва два медала. Батра обаче е уверен, че на Игрите в Токио следващото лято Индия ще стигне поне до 10 отличия. "Около 80 индийски спортисти са се класирали за Олимпиадата и аз оставам на мнението си, че ще спечелим двуцифрен брой медали, независимо от отлагането на Игрите. Определено очаквам от мъжкия хокеен тим медал", сподели Батра относно отбора на Индия по хокей на трева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай