И богатите плачат в Шампионската лига!

Кои грандове закъсаха тази есен?

И богатите плачат в Шампионската лига! | StandartNews.com

Европейският клубен футбол става все по-елитарен, поне що се отнася до най-високото му ниво - Шампионската лига. Плановете за отцепване на “каймака” от мега заможни и свръхсилни клубове в отделен турнир, наречен Суперлига, засега бяха осуетени. Но това не означава, че ШЛ не е все така предназначен за богатите, като от време на време допускат до “трапезата” и някой от малките, за да обере остатъците от пиршеството. Рядко се случва по-скромен клуб в сравнение с Реал Мадрид, Байерн, Челси или Ювентус например да стигне твърде далеч в турнира - изглежда направо немислимо от четвъртфиналите нататък.

Но в груповата фаза се случват изненади, а богатите също плачат. Тази есен доказателствата за това са налице. Шампионската лига отново е тук с интересни и зрелищни мачове, като зрителите се чудят какво да гледат по-напред. Докато са пуснали телевизора на един канал, някои следят и sesame мобилна версия, за да видят какво се случва в останалите мачове и евентуално да изпробват уменията си в прогнозите на живо.

Барселона е на ръба на исторически провал

След напускането на Лео Меси на “Камп Ноу” сякаш настъпи потоп. Каталунският гранд стартира катастрофално в Шампионската лига, като отстъпи с 0:3 у дома от Байерн и със същия резултат при визитата на Бенфика. Тези поражения поставят Барса на ръба на исторически провал - да не се класира за 1/8-финалната фаза в турнира за първи път от две десетилетия насам. Дори и трето място с прехвърляне към Лига Европа ще бъде неуспех за славния испански тим.

Също с нулев актив след първите си два мача е Милан. “Росонерите” са вторият най-титулуван клуб в турнира със 7-те си трофея. Но точно 7 бяха и годините, в които италианският гранд отсъства от Шампионската лига. А при завръщането си попадна в най-тежката група, където за момента и Ливърпул, и Атлетико Мадрид разполагат с по-висока класа. И неслучайно успяха да направят пълни обрати срещу Милан, който трудно ще преодолее неуспехите на старта.

Но и съгражданите на “росонерите” нямат особени поводи да се гордеят с представянето си. Интер взе само точка от първите си два мача, след като загуби у дома от Реал Мадрид с 0:1, а после не съумя да победи Шахтьор Донецк - мачът в Украйна завърши без отбелязан гол. Шампионите на Италия все пак могат да компенсират срещу скромния Шериф Тираспол. Но не трябва да подценяват молдовския дебютант, който записа шокиращ успех насред “Бернабеу” и поведе в класирането. Интересно е дали в тази група накрая няма да плаче именно някой от големите - Реал Мадрид и Интер, които изглеждаха тежки фаворити преди старта.

Другите големи имена в Шампионската лига на този етап не са застрашени от ранно отпадане. Ситуацията при Манчестър Юнайтед можеше да бъде и доста по-различна, ако не беше голът на Кристиано Роналдо в 95-ата минута в мрежата на Виляреал. От отбори като ПСЖ и Челси се очаква повече, но все пак те едва ли ще се сринат още в групите.А Ливърпул, Байерн, Ювентус и Аякс спечелиха максимума от първите си два мача, като вече са много близо до осигуряване на място в елиминациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай