Хамилтън прати Шумахер в пенсия

Британският пилот подписа с "Мерцедес" за 60 млн. паунда

Хамилтън прати Шумахер в пенсия     | StandartNews.com

Монако. Люис Хамилтън прати легендата на Формула 1 Михаел Шумахер в пенсия за втори път. Британският пилот на "Макларън" подписа с "Мерцедес" 3-годишен договор за 60 млн. паунда, който влиза в сила от следващия сезон.

Мястото на Люис до Дженсън Бътън пък заема мексиканецът Серджо Перес от "Заубер". Очакваше се късно снощи "Мерцедес" да обяви оттеглянето от спорта на 7-кратния шампион Шумахер. 42-годишният германец се върна на стартовата решетка през 2010 г., но оттогава няма победа.

Хамилтън отказа предложението от 36 млн. паунда на "Макларън" за нов договор и напуска тима слес 14-годишен престой. При германците той ще прибира по около 15 млн. паунда на сезон. С бонусите за победи и шампионски титли обаче Люис може да забогатее с общо 60 млн. Той също така има право да подписва лични спонсорски договори, които биха могли да увеличат приходите му с още 40 млн. за трите години.

Британецът, който спечели титлата през 2008 г., започна да се разочарова в последните сезони с отбора, който го подкрепя от 13-годишен. В "Мерцедес" 27-годишният Хамилтън ще работи с Рос Браун, под чието ръководство Шуми спечели 7-те си титли. Браун също така имаше основна заслуга за триумфа на Бътън през 2009 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай