Григор събира националите на 28 декември в Сидни

Дано да се справи в ролята си на треньор, обяви Кузманов

Григор събира националите на 28 декември в Сидни | StandartNews.com

Втората тенис ракета на България Димитър Кузманов разкри, че е имал само три дни почивка след края на сезона и днес следобед започва с тренировките за участието си с националния отбор на  ATP Cup (3-12 януари) в Сидни. Както е известно пловдивчанинът спечели турнира на твърди кортове в Доха в края на миналата седмица. Мико разкри, че пътува за Австралия на 26 декември, като ще сбъдне една от мечтите си - да посрещне там Нова година и тов няколко часа по-рано от родината.

"Много съм щастлив, че завърших тази тежка година с титла. Имах проблеми с коляното. Общо 4,5 месеца бях извън кортовете. Това оказа влияние върху мен психически и физически, върху мястото ми в ранглистата, нормално загубих и увереност. Титлата обаче ми дава спокойствие и увереност преди турнира в Австралия. Откакто се прибрах от Доха имам доста ангажименти. Тази сутрин бях в Плевен по покана на гимназия "Иван Вазов", в която учат на 800 деца. Вече три дни не съм се спрял. Започвам с тренировките. На 26 заминавам за Австралия. За първи път ще посрещна Нова година в Австралия и то няколко часа преди в родината. Това ми беше мечта. По радиото чух, че там сега има рекорно високи температури (днес до 45-46-47 градуса). Ще бъде много тежко, тъй като е много топло, но по регламент тенис не може да се играе при температура от и над 40 градуса. Наистина ме очаква мечтано начало на годината защото мисля, че с годините и с труда, и с постоянството, заслужавам да бъда там", разказа Кузманов пред dsport.bg.

Той също заяви, че се надява Григор Димитров да се справи с ролята си на треньор. Кузманов допълни, че България е в най-благоприятната група заедно с тимовете на Англия, Белгия и Молдова.

"Всеки от отбора ще пътува отделно за Сидни. Събираме се на 28 декември и тогава започваме тренировки. Като отбор аз заедно с Алекдандър Лазаров, Алекс Донски и Адриан Андреев вече играхме в Южна Африка, а и предишната година, вече имаме няколко мача в тандем. Различното е, че Григор Димитров отново е в състава, а най-интересното е, че е играещ капитан. Не знам какво да очаквам в подготовката. Надявам се Григор да се справи, като треньор. Той има огромен опит. Ние сме в най-благоприятната група. В останалите потоци са събрани изключително силни тенис нации. При нас най-големият фаворит е Англия и откриваме именно с тях турнира. Останалите тимове са Молдова с Раду Албот и Белгия с Давид Гофен. По регламен първата ракета играе с първата ракета на съперника, а аз като втора - с втората на другия тим. Единственият отбор, срещу когото съм играл е втората ракета на Белгия и съм побеждавал Стив Дарси преди две години. Всеки отива там с желанието за победа. Всяка точка е важна за крайното класиране и трябва да се целим в максимален брой победи във всеки един мач. С нас ще пътува масажистът на националния отбор, който е и личен физиотерапевт на Григор Димитров. В Сидни като се съберем, очаквам да говорим и разберем какъв ще бъде тренировъчният процес преди мачовете ни на ATP Cup", обясни родният тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай