Скандално! Ето атаката на Томов към Борисов за ЦСКА

Той бе посочен като виновник за фалита на ЦСКА

Скандално! Ето атаката на Томов към Борисов за ЦСКА | StandartNews.com

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов говори пред Sportal TV относно актуалната тема с бившите играчи на "армейците", които търсят стотици хиляди евро от фалиралия клуб. Според Томов Гриша Ганчев е допуснал грешка покрай фалита на ЦСКА.

"Най-важното е да се преодолее тази неприятна история и да гледаме една интересна битка за шампионската титла. Става дума за чисто криминални сделки от периода 2011 - 2013 г. Сключване на сделки за привличане на футболисти, които имат формален характер. ФИФА преследва подобни казуси. Аз имах седем-осем такива казуса, когато бях президент на ЦСКА.

Става дума преди мен и моя екип, това са случаи от времето на т.нар. собственици "Гърнетата". Сделки и комисионни за сметка на клуба. За Александру Пакурар платихме милион - от УЕФА ми се обадиха и ми казаха, че до седмица трябва да платим или ще ни отнемат шест точки. Платихме.

Сега по същия начин трябваше ЦСКА да плати, без собствениците да имат вина за това. Гриша Ганчев допусна принципална грешка, регистрира ЦСКА като нов клуб - Етрополе и Литекс, очевидно юристи им дадоха лош съвет, за да може да не поеме пасивите на ПФК ЦСКА. Инджов е част от цялата тази завера.

Ганчев плати много повече, отколкото ако не бяха фалирали клуба. Казвал съм му го лично. Зад фалита стои бившият премиер Борисов. Идва лицето Манджуков, 2015 година, и казва на футболистите, че са свободни агенти. А за Тони Силва имахме оферта за 1,5 млн. паунда. Това е предумишлено разрушаване на активите на един клуб.

Грешката е фундаментална, през пролетта на среща при Борисов са били пет-шест човека. През април тогава се прави първият опит да се създаде нов ЦСКА, с добавка "София", за да не се плащат дълговете. Ние закрихме седем или осем дела. Как може да оставиш 14 дела, голяма част от тях са абсолютно фиктивни? Никой не иска това да го разследва", каза Томов.„

"Можеше да спечелят делата с Бенжелюн, ако не бяха направени юридически грешки, но загубиха много време. Няма как, когато излезе такъв казус и забраната на ФИФА, да няма коментар. С намесата на Борисов, който атакува моя най-голям бизнес, аз бях принуден да напусна клуба. Когато поех клуба, заварих 38 милиона, а когато си тръгнах, оставих 21 милиона.

Преди мен бяха натрупали много задължения. Нека се види кои изпълнителни директори са били замесени. В архива на ЦСКА би трябвало тези договори да стоят. Това не са изпълнители директори, които аз съм назначавал. Нямам нито един такъв случай. При втория ми период Лудогорец ни взе титлата силово. Тогава имаше намеса от най-високите етажи на държавата", добави той.

"ЦСКА беше фалиран предумишлено и незаслужено. Левски сега е в много по-тежко състояние, но не е фалиран. Ако има финансов феърлплей, ще има равноправие между клубовете", каза още Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай