Футболисти биха треньори в играта „Бързи, смели, сръчни"

Футболисти биха треньори в играта „Бързи, смели, сръчни" | StandartNews.com

Младите надежди на футбола показаха на своите треньори, че са по-бързи, по-смели и по-сръчни от тях. Те се изправиха едни срещу други в забавна игра с пренасяне на топки.

След нея резултатът беше 1:0 за малките футболисти. Много забавни и интересни надпревари, организирани от община Благоевград със съдействието на Благоевградски младежки театър и спонсорството на „Зайо Байо", бяха предизвикателство за отборите на „Левски", „Славия", „Академия „Пандев", „Пирин" и „Ботев". Навръх празника на Съединението, привечер пред зала „22 септември" децата скачаха с чували, пренасяха пинг понг топчета от едно място на друго. Най-интересна за футболистите бе играта, в която те не трябваше да ритат, а да скачат върху топки за време, техника и бързина. В края на състезанието самият Зайо Байо раздаде на победителите книжки, химикали и хрупкави лакомства на всички участници.

Кметът на Благоевград връчва купи и медали на малки футболисти

Грандиозен финал на първия детски футболен турнир в Благоевград е предвидила общината.

Много награди ще има за спортистите, а музикални и футболни звезди ще изненадат участниците, жителите и гостите на областния център на Пиринско. Тази вечер от 21,00 часа на градския стадион „Христо Ботев" започва церемонията по награждаването на победителите в атрактивната спортна надпревара. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи медали и купи на финалистите в турнира за деца, родени 2003-2004 година.

Футболни и музикални звезди ще предизвикат още по-големи емоции във футболистите и зрителите. На събитието са поканени да присъстват известни личности, допринесли за развитието на футбола в България, любители на най-разпространения спорт, жители и гости на града. От общината призоваха всички любители на спорта да подкрепят младите футболисти и развитието на спорта като се присъединят към празника. Целта на местната власт е Благоевград да се превърне както в културна, така и в спортна столица на Европа. Финалните футболни срещи за първото място между отборите от набор 2004 година започват от 19:00 часа. Час по-късно на терена ще се срещнат в оспорван двубой родените през 2003 г. футболисти. След нейния край започва официалната церемония по връчване на медалите и купите на победителите в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай