Финансови измами зад оставките в Барса

От клуба отричат и плашат със съдебни дела

Финансови измами зад оставките в Барса | StandartNews.com

Подадените оставки в гранда Барселона са заради финансови измами. Това разкри бившият вицепрезидент на каталунците Емили Русо. Шестима членове на борда на директорите на клуба по-рано подадоха оставка.
"Мисля, че някой крадеше от касата на клуба. Компаниите получиха един милион евро за работата, докато пазарната цена бе от 100 хиляди евро. Кой направи това? Със сигурност някой от управата на клуба. Не знам кой точно, но има заподозрени", заяви Русо пред "Sport.es".

От клуба реагираха мигновенно и дори заплашиха със съдебни действия към тези, които пускат информациите за измами.
"Във връзка със сериозните и неоснователните обвинения от тази сутрин, направени от г-н Емили Русо, бившият вицепрезидент на клуба, в различни интервюта с медиите, Барселона категорично отрича всякаква дейност, която може да бъде описана като корупция, и следователно си запазва правото на съдебни действия. Анализът на мониторинга на социалните мрежи в момента е предмет на широк независим одит от PriceWaterhouseCoopers (PWC), който все още се провежда. Затова засега няма никакви заключения, като клубът е предоставил цялата релевантна информация, поискана от PWC от старта на процеса насам. Накрая, оставките на членовете на Борда на директорите, обявени през последните часове, са в резултат на реорганизиране на Борда, започнато от президента Джосеп Мария Бартомеу, като то ще бъде завършено в следващите няколко дни. Тази реорганизация на Борда на директорите е опит да се посрещне предизвикателството на последната фаза от мандата по най-добрия възможен начин. Целта е прилагането на необходимите мерки в подготовката за бъдещето на клуба, преодоляване на последствията от обществена здравна криза, която е в момента, както и да се сложи край на ръководната програма, започнала през 2010 година, и стратегията, одобрена през 2015 година", се казва в официалното съобщение от Барселона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай