Феновете се връщат на стадионите в Германия

Спортните събития могат да се провеждат със зрители с физическо дистанциране и концепция за хигиена, твърди Хелге Браун, шеф на кабинета на Ангела Меркел

Феновете се връщат на стадионите в Германия | StandartNews.com

Феновете на футбола трябва да могат да се върнат на стадионите за мачовете от Бундеслигата през следващия сезон. Това обяви шефа на кабинета на канцлера Ангела Меркел - Хелге Браун. Пред "Bild am Sonntag" той бе категоричен, че "спортните събития могат да се провеждат със зрители със социално дистанциране и концепция за хигиена".

Миналият сезон бе завършен в Първа и Втора Бундеслига без привърженици по трибуните заради пандемията на коронавирус.

Германската футболна лига съобщи, че в сряда е изпратила подробна концепция до Бундеслигата и клубовете от второто ниво как да управляват постепенното завръщане на феновете за сезон 2020/21, който започва в средата на септември.

Министерството на здравеопазването потвърди, че планът съдържа ключови аспекти на превенцията на инфекцията. Решенията дали да бъдат пускани феновете ще бъдат възлагани на местните здравни власти за всеки клуб, а Браун каза, че трябва да се избягва прекаленото струпване.

"Стадионите няма да бъдат разпродадени и всичко трябва да бъде организирано и контролирано добре. Тогава вече няма да трябва да бъдат празни", каза Хелге Браун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай