Федерер стартира с бърза победа в Мелбълн

Рекордьорът по титли от Големия шлем срази в първия кръг Стийв Джонсън

Федерер стартира с бърза победа в Мелбълн | StandartNews.com

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер (20) започна участието си на Откритото първенство на Австралия по тенис с чиста победа. Маестрото се наложи с 6:3, 6:2, 6:2 над представителя на САЩ Стийв Джонсън. За Федерер това беше първи официален двубой от ноември насам.
„Много съм щастлив“, бяха първите думи на Федерер след последната точка в срещата. „Тренирах много здраво по време на паузата, точно както го правя всяка година. Най-добрата новина за мен беше, че нямах никакви спънки по време на подготовката. Тренирах добре, чувствах се добре и се радвам, че днес това се видя и на корта“, добави Маестрото.
Федерер дебютира в основна схема в турнира през 2000 г., когато успя да победи Майкъл Ченг, който беше в ложата на Джонсън днес.
„Спомням си, че дойдох тук още през 1998 г., когато играх при юношите. Тогава достигнах до полуфиналите, а на следващата година трябваше да играя квалификации. След това през 2000 г. победих Майкъл Ченг, който днес е треньор на съперника ми. Беше невероятен опит – да играя на голям корт срещу този съперник“, припомни си Федерер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай