Евротурнирите по футбол приключват през август

УЕФА планира най-комерсиалните състезания да завършат за 3 седмици

Евротурнирите по футбол приключват през август | StandartNews.com

УЕФА планира да проведе останалите мачове от Шампионската лига и Лига Европа през август в продължение на три седмици. Това се съобщава от британското издание "Дейли Мирър". Двата турнира бяха прекратени през март на ниво ниво 1/8 финална фаза.

УЕФА обяви на 1 април, че възобновяването на турнира за европейската купа се отлага за неопределено време поради пандемията на коронавирус. По-късно шефът на УЕФА Александър Чеферин в интервю за германския телевизионен канал ZDF изрази мнение, че финалът на Шампионската лига трябва да се проведе не по-късно от 3 август. След това обаче пресслужбата на УЕФА съобщиха, че ръководителят на организацията не е разбран и няма ясна крайна дата.

По-рано New York Times съобщи, че се планира да се играят мачовете от Шампионската лига през юли и август, докато отмяната на турнирите за европейската купа е крайна мярка. Един от сценариите включва преиграване на състезанието под егидата на УЕФА след финала на националните първенства.

В момента в света са регистрирани над 1,8 милиона случая на инфекцията от Covid-19, като загинали са над 110 хиляди души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай