Димитър Кузманов избухна: В България не милеят за развитието на тениса

Втората ни ракета вече не е част от УС на БФ по тенис

Димитър Кузманов избухна: В България не милеят за развитието на тениса | StandartNews.com

Източник: БТА

Димитър Кузманов вече не е част от Управителния съвет на БФ по тенис. Вчера той обяви това в открито писмо до обществеността, в което изразява съжалението си, че хората, отговорни за това решение, не са имали доблестта и честта да му го кажат в очите, или поне да го обявят под някаква форма. Втората ни ракета утре започва участието си на турнир от веригата Чалънджър в Кемпер (Франция).

„Чувствам се добре. Въпреки че не започна по най-добрия начин годината, съм позитивен, защото играта ми се развива добре. Мачовете, които загубих, бяха от солидни съперници и всички, които загубих, бяха в 3 сета. Ще остана търпелив и положителен и ще изчаквам моя момент, който съм сигурен ще дойде тази година. Дай Боже всичко, ако е наред и съм жив и здрав, тази година ще играя много турнири. След този във Франция се прибирам. Имаме лагер на националния отбор в Бургас и мачове от турнира за Купа Дейвис срещу отбора на Босна. Веднага след тази среща заминавам за Нотингам. След това за Глазгоу и две седмици в Тенерифе, тоест още 4 -5 седмици са напълно заети. Общо взето това е програмата ми за един месец“, сподели за БНР Димитър Кузманов.

„Много се радвам, че мачовете за Купа Дейвис ще се играят в Бургас, защото аз винаги съм бил привърженик на това националния отбор да не играе само в София или в Пловдив, както се случва в повечето пъти. Много съм щастлив, че може да играем в Бургас. Любим мой град. Така там хората и любителите на тениса и на спорта ще могат да ни подкрепят и да видят тенис от високо ниво“, допълни пловдивчанинът и разясни ситуацията около Българската федерация по тенис и факта, че вече не е член на УС.

„Физически нямах възможност да присъствам на общото събрание, но дори и да имах тази възможност, аз нямаше да присъствам, защото аз не стоя зад определена кандидатура или за определени хора. Аз съм там единствено и само за да помагам с каквото мога, да допринеса за развитието на българския тенис. За жалост разбрах новината, че не съм част от управителния съвет от хора, които ми се обадиха, хора странични от федерацията. Не мога да кажа, че това ме ядоса, защото  аз нямах и намерения да продължавам участието си в управления съвет. За две години  в него натрупах доста опит, видях как се случват много неща. Опитах с много усилия да направя някакви промени, които се случват, включително трудно за жалост и видях, че с този екип от хора, които не милеят за развитието на тениса в България, просто е трудно да се промени каквото и да е било“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай