ЦСКА отдалечи Левски от Европа

Нова победа на червените в рамките на 20 дни

ЦСКА отдалечи Левски от Европа | StandartNews.com

ЦСКА победи Левски с 3:1 в едно от най-динамичните  дербита, играни в последните години.

Червените продължават с превъзходството си в момента над вечния съперник, след като преди 20 дни отново спечелиха срещу сините, в мач от редовния сезон с 2:0.

Сега срещата бе от плейофната фаза на първенството.

През първото полувреме ЦСКА стигна до внушителна преднина. 

В 16-ата минута обаче гредата спаси "червените", след като Ел Джемали стреля и вратаря Бусато изби в лявата греда. Секунди по-късно Рикардиньо изпусна сам срещу вратаря на противника, като стреля в аут с левия крак.

Но гол падна във вратата на Пламен Андреев.

Това се случи в 24-ата минута, когато Улас Скаршем бе точен с в мигновена реакция и удар във вратата.

Левски тръгна да гони равенството и остави пространствата в своята половина, което беше отлична новина за играчите на ЦСКА.

В 35-ата минута Караесо изведе Скаршем от центъра, който напредна 40 метра, след което подаде към връхлитащия Линдсет, който прати топката в долния ляв ъгъл с удар от 11 метра. 

Детинска грешка в защитата на Левски доведе до съкрушителен трети гол!  В 45-ата минута Марселино Кареасо матира противника - 3:0 за ЦСКА преди почивката.

В началото на второто полувреме сините опитаха да спасяват честта си в дербито и опитаха натиск към Бусато. До гол обаче не се стигаше, а и вратарят на ЦСКА се намесваше отлично.

Левски обаче намали резултата! В 60-та минута точен бе Фадига - 3:1. Веднага след това ЦСКА вкара, но голът на Каранга бе отменен заради засада.

В следващите минути червените успокоиха играта и на свой ред можеше да увеличат преднината си. Юга и Хайнц имаха добри възможности.

Все пак през второто полувреме Левски се представи по-прилично и опитваше да върне интригата в мача.

До края на мача обаче не се случи нищо особено и червените триумфираха отново в най-големия мач от първенството ни.

Червените обаче нямат шанс за титлата, след като са втори на 9 точки от водача на Лудогорец, който е и с мач по-малко. Левски остава на петата позиция с 54 точки и четири кръга преди края на първенството все повече се отдалечава от участие в Европа.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи