Черната овца се кротна в "Берое"

Караджов блесна на терена след гей снимките и клането с нож

Черната овца се кротна в "Берое" | StandartNews.com

Името на Иван Караджов беше синоним на скандал в българския футбол. Никой не отричаше таланта на вратаря, но и никой не говореше за изявите му на терена. Момъкът от Кресна забърка толкова простотии, че мнозина дори го отписаха за спорта. Караджата, както го наричат всички, обаче се стегна и направи отчаян опит да спаси кариерата си през зимата. Успя в "Берое". Сега за юношата на ЦСКА се говори повече като за добър вратар, черна котка на "Левски" от последния двубой на "Герена" и от финала за Купата.

Караджата е презадоволен от бебешката люлка. Баща му Милчо е крупен бизнесмен за мащабите на Кресна. Държи хотел и хижа до градчето, обработва лозарски масиви с прочутата керацуда. Иван има две големи сестри, които се грижат за него като орлици. Когато преминава в школата на ЦСКА, вратарят се подслонява при една от каките си, която междувременно вече е омъжена в София.

Проблемите следват юношата от самото начало. Сбива се с учителката по физическо в 93-то училище. Местят го в 57-о, където завършва без проблем. На 18 години вече идва на тренировките с мерцедес. Става шампион при старшата след инфарктен финал с "Левски" през 2008 г. Отнетият лиценз пък връща за пореден път Димитър Пенев начело на ЦСКА. Стратега веднага дава шанс на половин отбор юноши - Караджов, Иван Иванов-Русия, Сашко Тонев, Чипев, Мартин Тошев. Вратарят не губи доверието и на Любо Пенев. Нещо повече, треньорът го налага титуляр.

След серия добри мачове двамата с Иван Русия започват и серията скандали. Първо, на бял свят излизат снимки на Караджата, на които се целува с друго момче. "Кой не го е правил. Бяхме на дискотека на морето. Просто се шегувахме", невъзмутим е брюнетът. Жълтите медии гръмват, че Иван е обратен. Куриозно, но това помпа славата на младежа сред жените. От малък футболистът си пада плейбойче, до ден днешен няма по-сериозна връзка. Вратарят и Русия започват да гонят девойките по чалга клубовете.

Появява се снимка как Караджов прави лицеви опори на дансинга. След пиянски скандал адашите са наръгани от охранител пред бар в центъра. Търпението на ЦСКА започва да се изчерпва. Двамата стават черните овци. На Караджата не му пука особено. Снимат се в прочутия гол календар на Сашо Томов. С Иван Русия се веселят и на терена. След всеки гол на "червените" се прегръщат с танцувални стъпки, пеейки чалга хит. Формата и на двамата обаче започва да криволичи. Мнозина отчитат, че продажбата на бранителя в Русия се отразява отлично на кариерите им. Караджата записва при Радуканов знаменитата победа 3:1 на "Герена". През есента обаче в Лига Европа пази Райс Мболи. Иван се отчайва и къса с ЦСКА, макар лично Пената да го убеждава - алжирецът приключва до месец-два, остани и ще си титуляр.

Закрепва се в "Локо" (Пд), но само за 6 месеца. После започва поредният му черен период. Иван има един постоянен проблем, който го преследва от юноша - лесно качва килограми. Затова и поляци го отпращат бързо от проби. Отива при Гонзо в "Черно море". Треньорът обаче го разкарва, след като хубавецът от Кресна нарушава режима по варненските дискотеки. Но всяко зло за добро. "Берое" си търси спешно вратар и Караджата се кротва под Аязмото. Засега в Стара Загора не са видели от изцепките на футболиста. Напротив, феновете го харесват. Юношата на ЦСКА пази с много малко издънки. Атрактивен е не само с плонжовете, но и с пъстрите зелени и цикламени фланелки, комбинирани със същия цвят чорапи. Е, негови стари треньори се кълнат, че Караджов е пак няколко кила отгоре. Но ще трябва най-после да превърне класата си и в постоянна величина. И да влиза по-често във фитнес. Иначе трудно ще си върне доверието на Любо Пенев, който разполага с двама повече от прилични играчи за пост номер 1 в националния тим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай