Чакането свърши! Левски с исторически триумф

Сините спечелиха Купата на България след победа с 1:0 над ЦСКА

Чакането свърши! Левски с исторически триумф | StandartNews.com

В един много емоционален ден за българския футбол и в един от 17 години чакан мач, Левски победи ЦСКА с 1:0 във финален двубой за Купата на България.

Емоцията от големия финал бе наблюдавана от близо 40 000 зрители на националния стадион "Васил Левски".

Триумфът за сините е исторически и по друга причина. Това е първи спечелен трофей за клуба от 13 години насам! За последно Левски бе триумфирал с шампионската титла през 2009 година.

Успехът тази вечер е и заслужена награда за работата, свършена от треньора Станимир Стоилов в последните месеци. Така сините свалиха от трона ЦСКА и спечелха първа победа над вечния съперник от над три години.

В този финал имаше и частица късмет за Левски при победното попадение, но това влиза в играта на големите дербита.

Кордоба отправи първия удар в мача и той стана факт в 9-ата минута, но бе от твърде далечна дистанция и излезе в аут

ЦСКА отговори с далечен удар от фал на Кери в 24-ата минута, който излезе над напречната греда. Три минути по-късно Йомов центрира отляво към Вион, който стреля от воле, но в аут.

В 37-ата минута Бари пропусна отлична възможност. 

В 43-ата минута Сундберг бе изпуснат от бранителите на противника при центриране от корнер и шутира, а Бусато улови. Малко преди това и пред Цунами се откри добра възможност да реализира след центриране отдясно, но не прецени добре крачките си и не уцели топката.

Левски продължи да е по-активен и в началото на втората част, което даде резултат в 57-ата минута.

Тогава "сините" се възползваха от безобразна грешка на Лам, комбинираха пред наказателното поле на "червените", Кръстев подаде на Стефанов, който стреля от 19 метра и след рикошет в крака на Кох топката влетя в мрежата на Бусато.

Очакваше се ЦСКА да даде отговор, но в следващите минути това така и не се случваше. Жорди Кайседо бе самотник в атаката на червените, които не намираха начин да му помагат активно в предни позиции.Треньорът Пардю опита да усили атаката с вкарването на Гарсес.

В същото време сините не се връщаха да пазят резултата и опитваха да притесняват в атака съперника си.

Така стана и при удар на Цунами в 82-та минута, избит от Бусато. Още един пропуск направи след това Михайлович, с важна намеса отново на Бусато.

Така приключи всичко и Левски започна празненствата.

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай