Бой, счупена глава и линейка на "Левски" - ЦСКА (ВИДЕО)

Бой, счупена глава и линейка на "Левски" - ЦСКА (ВИДЕО) | StandartNews.com

Страхотно меле прекрати вечното дербли "Левски" - ЦСКА от Елитната юношеска група до 19 години. Мачът на "Герена" беше помрачен от грозни сцени, след като фенове на "сините" биха няколкото привърженици на "червените", престрашили се да подкрепят на живо своя отбор. Става въпрос за играчи от други отбори от школата на "Армията", дошли да гледат Заради екшъна срещата беше спряна около половин час. През първото полувреме "Левски" поведе с голове на Никола Димитров и Алекс Боримиров от дузпа, след което не паднаха други попадения.

В YouTube се появиха видео кадри от грозните сцени. "Проспорт.бг" съобщи, че талантът от ЦСКА Иван Ангушев е бит и пратен в болница с линейка. Единият от играчите на треньора Методи Деянов пострада, след като вандали на "синия" отбор счупиха бутилка в главата му, което се вижда и на видео кадрите.

"Не видях точно какво се случи. Всичко стана, след като беше изгонен футболист на ЦСКА и се случи някаква реакция на терена. Аз бях от другата стана и не мога детайлно да видя какво точно се случва. Може би страничният и главният съдия видяха най-добре какво стана", коментира пред "Блиц" Даниел Боримиров, шеф на школата на "Левски".

"За съжаление развалихме един мач, който се игра с доста голям заряд. Всички, които гледахме дербито, останахме доволни до случващото се извън терена", добави директорът, който предпази гостите от феновете на "сините".

"Нормално е да се опитам да създам ред, тъй като не сме на корида да гледаме ММА, а сме дошли да гледаме Елитната старша възраст до 19 години и трябва да се акцентира на футболните неща. Ще има промени в охраната на мачовете", каза Боримиров.

"Тук не става въпрос дали ЦСКА има желание да продължи мача или не. Съдията преценява, след като отново е въдворен ред на трибуната. Той е човекът, който решава дали да има мач или не. Какво значи дали някой иска или не иска? Това не е концерт по желание", категоричен бе бившият футболист.

"Грозна гледка, не знам точно какво се случи, защото първоначално бях настрани. Имаше разправия между родителите. Явно си бяха разменили някакви реплики, след което напрежението ескалира и настана бой. Наши футболисти видяха какво се случва и се втурнаха да защитават родителите си от феновете на "Левски", които ги нападнаха. Това не е нормално. Как може да няма полиция на такъв мач? Вечно дерби е, не може да се охранява от стюарди, които са от "София Запад", сподели пред "Блиц" пък Антон Димитров, треньор в ЦСКА.

"Някои от моите юноши също присъстваха, тъй като искат да гледат мача. Но след като ги разпознаха, отнесоха шамари от феновете на домакините. Това не е нормално, случва се в София. Иван Ангушев пострада, удариха го с бутилка в главата, след като момчето отиде да защитава родителите си от феновете на домакините. След това искаше да влезе и да доиграе мача, но Мето Деянов взе правилното решение и не посмя да го пусне. Рисковано е след такъв удар в главата да бъде отново на терена, всичко може да стане... Не, не, аз и Мето Деянов не сме удряни. Втурнахме се да разтърваваме. По-късно дойдоха и полицаи, но не може такъв мач да се поверява на стюарди от агитката. Даниел Боримиров ни помогна, ескортира ни до съблекалнята. Той веднага се включи и опита да укроти феновете им", разказа още треньорът от школата на ЦСКА.

"Май нямаше вариант мачът да не се доиграе. Делегатът ни каза, че това, което ставало на трибуните, не се отразявало на събитията на терена", каза още Антон Димитров.

ЦСКА завърши срещата със 7 полеви играчи плюс вратар, след като двама получават червени картони - Кристиян Пешов и Герман Петров, а Ангушев не участва в доиграването заради риск на здравето му след счупената бутилка в главата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай