Боруков разкри защо е напуснал Шефилд

Голаджията чака повиквателна за националния

Боруков разкри защо е напуснал Шефилд | StandartNews.com

Голмайсторът на Етър Преслав Боруков даде интервю за вестник "The Star", в което разкрива как се е стигнало до пристигането му на стадион "Ивайло", както и че се надява скоро да получи повиквателна за националния отбор на България.

„В България се говори, че младите трябва да бъдат част от държавния тим. Надявам се скоро да пратят повиквателна и мен. Следващият лагер е през март. Но първо трябва да видим кой ще е новият селекционер и дано да се интересува от мен“, сподели Боруков пред британското издание. 

„По време на предстоящата зимна пауза в българското първенството ще се завърна в София и заедно с моя агент ще обсъдим каква е най-добрата следваща стъпка в кариерата ми. Има интерес от тимове както от Западна, така и от Източна Европа. Засега обаче съм съсредоточен само върху играта си в Етър“, разкри нападателят.

„Останах разочарован, че не останах в Шефилд. Напуснах заради Гари Монк. Надявах се той да ми даде шанс поне в някой мач за купата или пък поне в предсезонната подготовка. Но пък мисля, че сега бих паснал на стила на игра на новия мениджър Тони Пюлис. Но знае ли човек“, сподели Боруков. 

Боруков допълни, че след раздялата си с Уензди е отхвърлил предложения да играе в дубъла (до 23 години) на няколко английски клуба. Имало е оферти и от елитни тимове от Гърция, Кипър и Чехия, но е избрал да се върне в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай