БОК връчи традиционните си годишни награди

Какво каза председателят на организацията Стефка Костадинова

БОК връчи традиционните си годишни награди | StandartNews.com

В годината на вековния си юбилей Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2023 година. Тържествената церемония в гранд хотел "София" събра олимпийски, световни и европейски медалисти, заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата. Особено внимание фокусираха състезателите, намерили място в тазгодишните номинации и класации за запомнящи се постижения в спорта.

Най-много призове бяха връчени от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, председателя на Фондация "Български спорт" Николай Божинов, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, председателя на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание Небие Кабак, председателя на Българския стрелкови съюз Весела Лечева, президента на Българска федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев, ректора на Национална спортна академия проф. Николай Изов, членовете на УС на Фондация "Български спорт" Сашо Йовков и Пламен Кръстев и други.

"Какво е България? България е и нашите велики спортисти, най-ярките посланици на българщината по света. Изпращаме една емоционална и запомняща се година, през която БОК чества вековен юбилей.

Поздравявам всички, спомогнали за българските спортни успехи през 2023-та, преминала за мнозина в трудни битки за квоти и насочване модела на подготовка към олимпиадата. Силно вярвам, че както бе в Токио, българският спорт ще докаже и в Париж че е жив, жизнен, способен да ни донесе нови радости и успехи", каза Стефка Костадинова и пожела на всички Весели празници.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай