Сряда,

Михайлов: Бях до тук, сега отивам за риба

От: Димитър Душков -
460
Михайлов: Бях до тук, сега отивам за риба
A
A
A

Борислав Михайлов обяви официално пред медиите, че е подал оставка през Изпълкома. Като личен акт тази процедура не е необходимо да бъде гласувана от членовете. 

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде - не. Ще направим много кратък анализ какво се е случило в периода, в който бях президент. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", сподели Борислав Михайлов.

"14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

„Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението.”

Запитан дали смята, че скандалът с расизма на стадиона е бил предизвикан, Борислав Михайлов отговори: „Не е организирано от Футболния съюз със сигурност, платили сме на стюарди на полиция, не мога да гадая дали е нарочно или не. Тази истерия дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави.”

„Не е моя работа да коментирам органите на реда. Дошъл съм най-любезно да отговарям на въпросите, не че вие можете да ми търсите отговорност. На Стоичков няма какво да му отговарям."

Сега аз вероятно ще ходя на риба, ще си отдъхна малко", заяви Боби Михайлов

„Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС, когато се струпат много неща, идва нов, няма време. Това, че са слаби резултатите на националния отбор. Просто идва момент, в който на човек му писва.”

„Не е нужно начело на футбола да е бил футболист, а да е добър мениджър следващият президент на БФС. Няма черно тото в  България, защото не е доказано, стига с това тото.  Когато имаш дупе, си подаваш оставката. Ето аз съм пред вас. Какво ми говорите за други хора.”

„14 години президент, 8 години член на Изпълкома на УЕФА. Ако някой поиска контакт или експертиза мога да го дам винаги. Така съм направил договора, че мога да не ходя на мачове. Мога да ги гледам по телевизията.”

„Не може да чуеш 4-5 души от 25 хиляди и да спреш мача. Не го разбирам това. С Чехия ни наказаха, защото имаме знаме, което е признато от България, но не и от FARE”, допълни Михайлов.

"За мен беше чест да работим заедно 14 години", завърши Боби Михайлов.

Само Саутгейт чу втори расистки възгласи, обяви Боби

Боби не познавал половината отбор срещу Англия

Продължава изслушването на Балъков

В момента продължава Изпълкома, където ще се вземе решение за бъдещето на българския футбол


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com