Българка стана световен шампион по планинско колоездене

Огромен успех за Изабела Янкова

Българка стана световен шампион по планинско колоездене | StandartNews.com

Изабела Янкова покори и най-високия връх в планинското колоездене, спечелвайки последния старт от Световната купа по спускане, съобщи bTV. Така тя събра необходимия брой точки и триумфира със Световната купа при девойките.

Миналата седмица Янкова замина за САЩ, за да вземе участие в последните два кръга от Световната купа по спускане. В сряда се проведе 6-и кръг, а представителката на клуб "Райдърс Юнайтед" го спечели с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането и нейна основна конкурентка за първото място в крайното класиране Фиби Гейл (Великобритания).

В днешния 7-и старт Изабела Янкова отново завърши с преднина от над 4 секунди пред втората в класирането Сиер Ван Дер Велден от Белгия и с повече от 23 секунди пред третата в класирането - Елла Ериксон от САЩ.

С победата си днес Изабела завършва един изключително успешен сезон с 5 от 5 победи в държавния шампионат, европейския шампионат, европейския iXS шампионат в категория жени елит, световния шампионат, а вече е и носител на Световната купа по спускане в категория девойки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай