Бивш пилот шокира: Животът на Шуми е извън опасност

Падането с мотор пречи на Михаел, смята лекарят му

Бивш пилот шокира:  Животът на Шуми е извън опасност | StandartNews.com

Животът на Михаел Шумахер е вън от опасност, но става въпрос за съвсем неофициална информация. Новината съобщи бившият френския автомобилен пилот Филип Стрейф на излизане от университетската болница в Гренобъл. "Аз не съм доктор, само преразказвам това, което ми каза доктор Жерар Селан. Михаел е в тежко състояние, но животът му за щастие вече е извън опасност. Той е такова здраво момче, на 45 години, млад e, винаги е бил във форма. Мисля, че именно това му е помогнало да преживее всичко това", заяви Стрейф. Той допълни, че има вероятност Шуми да загуби гласа си и да остане парализиран в дясната част на тялото си.

Вчера агентката на Шумахер - Сабине Кем, обаче излезе с официално становище за състоянието му. "Състоянието на Михаел остава критично, но стабилно. Всички информации за него, които не са от лекуващите го лекари и от представителите му, са невалидни и са чиста спекулация. Умолявам и предупреждавам да не се изнасят лъжливи информации", каза Кем, която на практика опроверга изказването на Стрейф от по-рано през деня.

Пред германски медии дълго интервю даде личният лекар на Шуми - Йоханес Пейл. Той припомни, че Михаел има травми по мозъка още от инцидента с мотор през 2009 г. в Испания. Тогава Шумахер получи фрактура на черепната основа и на шийните прешлени. Пейл разкри, че това със сигурност е усложнило състоянието му.

"През 2009 г. лявата артерия на Шумахер бе прекъсната и сега той остана само с 2, които понасят цялото напрежение. Това пречи днес", коментира още Пейл, който вчера посети болницата в Гренобъл.

Разследват случая по запис от каската му

Михаел Шумахер е имал малка камера на каската си, докато е карал ски във френските Алпи миналата неделя, разкриват германски медии. Семейството на легендата веднага е предало видеоматериала на разследващите случая полицаи. Униформените продължават да търсят причината за падането на Михаел. Вчера рано сутринта синът на Шуми - Мик, е бил разпитан в университетската болница, където баща му се бори за живота си. Освен 14-годишния Шумахер на разпита е присъствал и негов приятел. Двете момчета също са карали ски с Михаел, когато е станал инцидентът. Двамата са разказали своята версия за случая, а това е станало в присъствието на преводач.

Някой от горе помага

на Михаел Шумахер или поне се надявам, че е така, заяви легендата във Формула 1 Ники Лауда. В интервю за Die Zeit трикратният шампион пожела бързо възстановяване на Пилето. "Той е силен. Вярвам, че ще се справи. Иска ми се да мога да помогна по някакъв начин, но за съжаление в момента няма какво да сторя", добави Лаунда.

Бившият пилот от Ф1 Робърт Кубица призна, че всеки ден се моли за Шумахер. "Изпадал съм в подобна ситуация и мога да кажа, че за света на спорта не е много хубаво да изпрати годината с този инцидент. Това са лоши новини, които показват, че всичко може да се случи и животът е непредсказуем", започна Кубица, който преди близо 3 години претърпя изключително тежка катастрофа по време на рали "Ронде ди Андора" в Италия. "Може да караш добре ски, но пак да ти се случи такова нещо. Когато аз пострадах при рали, тогава много хора ми казаха, че не е трябвало да участвам. Но щом един човек изпитва влечение към екстремни спортове, е нормално да ги практикува", добави полякът.

Отидох за първи път на църква

през живота си, каза в интервю за "Билд" един от най-добрите приятели на Михаел Шумахер - Вили Вебер. "Все още ми е трудно да осмисля какво се е случило. Досега не бях ходил на църква през живота си. Но случилото се с Шуми просто ме потресе, депресиран съм. Отидох на църква, запалих свещ и поговорих с Господ. Помолих се. Защо човек като него трябваше да има толкова лош късмет", добави Вебер, който бе мениджър на Шуми в продължение на 20 години.
"Да, докато бе пилот във Ф1, Шумахер имаше клауза в договора един ден в годината да може да ходи на ски. Но шефовете в този спорт никога не са му правили проблем за това. Той можеше да отиде, когато поиска на ски, на плуване, да се гмурка. Всички го обичаха. И аз го обичам и сега само се моля той да се оправи", допълни още Вили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай