БФС клекна за Платини

Бразилецът се връща за ЦСКА още срещу "Ботев" (Пд)

БФС клекна за Платини     | StandartNews.com

София. Мишел Платини вече няма да рита само в контроли. Вчера БФС най-накрая склони да го пусне в игра и за официалните мачове на ЦСКА. Нападателят може да излезе с червената фланелка още в съботното дерби с "Ботев" (Пловдив).

Изпълняващият длъжността председател на Спортно-техническата комисия (СТК) Марин Маринов заяви, че бразилецът е картотекиран на базата на допълнително споразумение към основния договор на състезателя с ЦСКА. Досега СТК режеше "армейците", защото Платини е подписал на 31 август, когато "червените" имаха забрана за трансфери.

"От 3 септември е влязло в сила допълнителното споразумение в договора. То обаче не ни беше представено, когато на 18 септември ЦСКА е предявил нов иск Платини да бъде картотекиран. То е внесено в БФС чак на 18 октомври, или месец и половина, след като е сключено. Защо не са го представили, попитайте тях", каза още Маринов. "Миналата седмица имахме редовно заседание в четвъртък, а те броени минути преди това са внесли допълнителното споразумение. Защо те го бавят месец и половина, а ние да го гледаме след 15 минути? Има си процедура по завеждане на документацията, която не бе спазена тогава. Сега обаче всичко е наред и Платини може да играе още срещу "Ботев", стига да му донесат документите за картотекиране при нас", обясни Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай