Бербо подкрепи фондация на Стенли

Петров организира и благотворителни скокове с парашут

Бербо подкрепи фондация на Стенли | StandartNews.com

София. Стилиян Петров ще създаде благотворителна фондация в подкрепа на хора, болни от левкемия. Бившият халф на "Астън Вила" има тази болест, която го принуди преждевременно да спре с футбола, информира "Дейли Мейл". В момента Стенли е в ремисия и усилено работи по създаването на фондацията. Официалното начало ще бъде дадено на 8 септември тази година в Глазгоу, когато ще се играе и благотворителен мач между отборите на "Приятелите на Стилиян" и "Селтик".

Инициативата веднага бе подкрепена от Димитър Бербатов. На страницата си във Фейсбук нападателят на "Фулъм" публикува реклама на благотворителния двубой. Билетите за него са по 10 паунда.
"От "Селтик" ми предоставиха невероятната възможност да стартирам фондацията си именно на "Паркхед". Всички приходи от билети ще бъдат разпределени между две или три благотворителни организации. Надявам се, че ще съберем достатъчно средства, за да стартирам фондация и да направим разлика още от самото начало", коментира Стенли. "Надявам се също, че стадионът ще бъде пълен до краен предел, както винаги е бил", каза още българинът.
Наред с мача Стенли организира и скок с парашут от 10 000 фута, който ще се проведе на 25-и август. Седем фена на "Селтик" ще имат възможността да опитат от екстремното преживяване.
Страницата подготвиха Иван Райков и Димитър Пенев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай