Бербатов с престижна награда

Легендата получи "Почетен знак" на БЛС

Бербатов с престижна награда | StandartNews.com

Рекордьорът по голове за националния по футбол Димитър Бербатов беше удостоен с грамота и най-високото съсловно отличие "Почетен знак на БЛС" за безрезервната подкрепа на Националната кампания "За героите в бяло", съобщиха от Българския лекарски съюз.

Благодарение на неговата съпричастност инициативата добила огромна популярност сред широката общественост и така медиците не останаха сами в борбата с болестта, чувстваха се по-сигурни и защитени – фактори от огромно значение в условия на пандемична криза.

Близо два месеца след старта на кампанията събраните парични средства са в размер на над 249 хил. лв. С тях са закупени: 35 300 маски, 1300 гащеризона, 200 високозащитни костюма, 60 чифта калцуни, 500 престилки, 9200 манти (1200 от които стерилни), 3042 предпазни очила, 108 100 ръкавици, 500 шлема и 2 тона дезинфектант.

Благодарение на личния пример на футболната звезда, който освен с лицето и името си подкрепи кампанията "За героите в бяло" и с материално дарение, редица компании и организации последваха неговия пример и помогнаха и подкрепиха каузата на БЛС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай