"Базел" се издъни в дебюта на Русия

"Люцерн" и Рангелов втори след 1:1 с "Тюн"

"Базел" се издъни в дебюта на Русия | StandartNews.com

Базел. "Базел" се провали в дебюта на Иван Иванов. "Синьо-червените" бяха шамаросани от "Цюрих" - 1:2 у дома. Гостите оставиха "Баби" извън тройката и на 7 точки от лидера "Йънг Бойс". "Базел" е съперник на нашия "Лудогорец" в плейофите на Шампионската лига. Първата среща е на 21 август в София, а реваншът на 27 в Швейцария.

Иначе Русия започна мача като титуляр, но си пролича, че все още не е сработен с останалите. В 24-ата минута той покри засада на Гавранович, а след това му позволи да изведе Ави Рикан. Грешката струва скъпо и "Цюрих" изравни. Преди това съперникът на "Лудогорец" в Шампионската лига си осигури преднина от 1 гол чрез Щрелер. "Синьо-червените" притиснаха противниците си след почивката, но само ги улесниха. Всяка контра на "Цюрих" смълчаваше трибуните. Така се стигна до 58-ата минута, когато Гавранович се разписа за 2:1. Иван Иванов размаха ръка за засада, но такава нямаше. Този резултат закотви "Люцерн" и Димитър Рангелов на второ място. Българинът игра 90 минути при 1:1 в гостуването на "Тюн".

"Искам играчите да мислят 24 часа за клуба. Не ни трябват футболисти, които се хвалят с "Мазерати" и се перчат по дискотеките. Нашата емблема трябва да се пази", обяви президентът на "Базел" Бернард Хейсрел по повод отстраняването на Раул Бобадия от първия отбор за каране с превишена скорост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай