Баскетболисти от НБА не искат да играят заради расизъм

Бившата звезда Мат Барнс със сензационни разкрития

Баскетболисти от НБА не искат да играят заради расизъм | StandartNews.com

Редица играчи от Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада се противопоставят на възобновяването на сезона поради проблеми с расизма в САЩ. Това разкри бившият играч на НБА Мат Барнс пред репортер Джосия Джонсън. Той има предвид негови бивши съотборници, които сега играят в ЛА Лейкърс и Клипърс.

Масови протести и безредици избухнаха в много американски щати след смъртта в Минеаполис (Минесота) на афроамериканеца Джордж Флойд. Полицията използва задушаваща дросел по време на задържането му на 25 май. Ден по-късно и четиримата полицаи, замесени в ареста, бяха уволнени, един от тях беше арестуван по обвинение в убийство. В борбата с безредиците Националната гвардия често е свързана с местните правоприлагащи органи, като се прилагат комендантски часове в приблизително 40 града, включително Вашингтон и Ню Йорк. 

„Ние със Снуб Дог (б.р. известен рапър) чухме от редица играчи за нежеланието да искат да доиграят сезона поради ситуацията," обясни Барнс. защо не е лесно някои отбори да възобновят сезона. "

НБА прекрати редовния сезон на 12 март поради пандемията на коронавирус. Решението е взето след потвърждаване на положителния резултат от теста на центъра "Юта" Руди Гобер. По-късно още няколко клуба съобщават за инфекция на баскетболисти. Ръководството на НБА и съюза на играчите миналата седмица одобриха одобрения от лигата формат за възобновяване на сезона с 22 отбора. Предварителната дата за възобновяване на първенството е 31 юли. Барнс прекара 14 сезона в НБА, играейки за Клипърс, Сакраменто, Ню Йорк, Филаделфия, Голдън Стейт, Орландо, Лейкърс и Мемфис. Като част от Голдън Стейт през 2017 г. той става шампион в НБА, след което прекратява кариерата си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай