България победи Казахстан с 2:1

България победи Казахстан с 2:1 | StandartNews.com

Алмати. С 2:1 България победи Казахстан в контрола, която се играе на стадион "Алмати Арена". С тази среща се отбелязва 100-годишнината на футбола в Казахстан. В 16-та минута българският тим успя да вкара топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено поради засада. В тази ситуация остана сериозно съмнение за дузпа, тъй като бранител на Казахстан в продължение на няколко секунди държа Валери Божинов, но реферът прецени, че всичко е в рамките на позволеното. Въпреки това Божинов успя да подаде към Ивелин Попов, който му върна и нападателят на Спортинг вкара на празна врата, но голът бе отменен заради отсъдена засада на Попов.

 В 57-ата минута Георги Илиев вкара първия гол, а 3 минути по-късно другият български защитник Иван Иванов вкара за 2:0. В 89-ата минута за домакините точен бе Дмитрий Шомко. Двубоят бе втори от турнето на възпитаниците на Любослав Пенев в Азия. Преди няколко дни те победиха Япония с 2:0 като гост и нямат загуба през 2013 г.

Двубоят е втори от турнето на българите в Азия, които преди няколко дни победиха Япония с 2:0 като гост и нямат загуба през 2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай